Make your own free website on Tripod.com

The Mothers against violence

Wie zijn we?
Archief van publicaties
Projecten
Nieuwsbriven
Contacteer ons
Links
FAQ

PRINSES DOOR ZELFVERRIJKING

                                                                                                                                   2 juli 2007

 

Tegen de achtergrond van een verschrikkelijke economische situatie in Oezbekistan schittert op buitenlands beleidsarena een valse briljant in een gouden kader  -de dochter van de president van Oezbekistan Gulnara  Karimova- een zeer ambitieuse vrouw, dokter in politieke wetenschappen, hoofd van het fonds  "Forum van cultuur en de kunst van Oezbekistan", zangeres, juwelier,  modeontwerpster en de mogelijke toekomstige president van Oezbekistan.

 

Het is duidelijk, dat de mentaliteit van de mensen uit het midden-oosten een klein beetje specifiek is en nauwelijks zal toestaan om leden van de presidentiŽle familie openbaar te bespreken, en het zaken-imperium, dat op de armoede van mensen wordt geconstrueerd. En niemand zal in het land ,waar het grootste deel van de bevolking leeft onder de armoede-grens, verklaren dat de dochter van de president met het ontwerpen van juweliersornamenten bezig geweest is.

 

 Misschien vindt men een antwoord in de gegevens die door buitenlandse officiŽle pers worden gepubliceerd.

 

Volgens de Financial Times, die enkele jaren geleden een schandalig artikel over financiŽle fraudes van de dochter van de voorzitter heeft gepubliceerd, is de 34 jarige Gulnara Karimova  de rijkste en invloedrijkste vrouw van Oezbekistan. De ware grootte van haar rijkdom is ontstaan door haar scheiding van haar vroegere echtgenoot Mansur Maksudi die in de Verenigde Staten leeft.

 

„Volgens documenten volgens dewelke het vroegere echtgenoot verdeelde bezit, zijn in haar bezit  juwelen tot $4.5 miljoen , bijdragen op banken van GenŤve en Dubai tot $11 miljoen, een handel complex in kosten $10 miljoen en de industrie van nachtvermaak tot $4 miljoen“, -

 

 Tijden die in artikel worden gegeven worden aangehaald.

Volgens niet bevestigde informatie, is in handen van Gulnara Karimova  de geconcentreerde olie- en  goudwinning, ze is in het bezit van verscheidene grote fabrieken, heeft een groot aandeel in het bedrijf van mobiele communicatiemiddelen, controleert een netwerk van grote juwelierszaken, en ook andere zaken die heel wat inkomsten opleveren. Naast dat alles heeft Karimova een grote media -holding waar een aantal  tijdschriften binnengaat, kranten, radioposten en televisie-kanalen, en in haarvrije tijd schrijft zij verzen, worden kleren ontworpen en laat ze gebreide stoffen onder het merk Guli verschijnen

Hoe komt  een jonge vrouw aan een dergelijk kapitaal? Het antwoord is zo duidelijk, dat het geen uitleg behoeft.

 

Niemand twijfelt er ook aan dat  Gulnara Karimova van plan is om de president van Oezbekistan  te worden gezien haar verhoogde openbare activiteit in de politiek, en het sociale, economische en culturele leven van het land . Binnen de grenzen van PR-Campagne, belegt Gulnara Karimova vaak  internationale conferenties en  seminaries

 

De arrogante acties van Karimova in de Russische hoofdstad  garanderen politieke beau monde aan diegene, die , ook niet weg aan regale op gratis giften van het Oosten, trouw in ogen aan de Oezbekistaanse prinses kijkt. En zelfs de acties van disrespect van haar partij wanneer de gastvrouw een gebeurtenis eenvoudig niet met de aanwezigheidsactie en de uitgenodigde bezoekers toekent, verminderen haar invloed niet.

 

Misschien is de midden-oostencultuur - waar het schijnheilige glimlachen als masker voor het ware gezicht van een roofdier wordt vertegenwoordigd, moeilijk te begrijpen.

En niemand geeft aan, dat die persoon door Interpol  wordt gezocht en dat haar de toegang tot vele beschaafde landen  is ontzegd.

De vrees bestaat dat  buitenlandse ambtenaren, vertegenwoordigers van Rusland, Duitsland en andere Europese landen dit opwindende sprookje meespelen en  met bewondering zullen kijken naar de prinses uit het midden-oosten en bijgevolg  haar zullen toestaan om "zaken van haar vader" voort te zetten, welke zaken bestaan uit represailles, martelingen en vernedering van de Oezbekistaanse mensen.

 

Wij houden er ook rekening mee; dat  president Karimov -bij zijn huidige capaciteit van   werk en  politieke activiteiten- zelf nog eens president zal worden van Oezbekistan,